skip to Main Content
مرکز ارتباط سراسری مشتریان : ۰۲۱۴۵۴۳۷

وضو یکی از ارکان اصلی نماز است و پاکی و طهارت آب مورد استفاده در آن از اهمیت بالایی برخوردار است. با پیشرفت تکنولوژی و ورود آبسردکن ها به منازل و اماکن عمومی پرسش هایی در مورد حکم وضو گرفتن با آب این دستگاه ها مطرح شده است. اما آیا آبی که از این دستگاه ها خارج می شود، برای وضو گرفتن نیز مناسب است؟ حکم وضو گرفتن با آبسردکن چیست؟ در ادامه این مقاله از مجموعه نمایندگی تعمیر آبسردکن با ما همراه باشید تا به این سوال مهم پاسخ دهیم.

آیا می توانیم از آب آبسردکن برای وضو استفاده کرد؟

حکم وضو گرفتن با آبسردکن از جمله مسائلی است که در فقه اسلامی مطرح شده و علما در این باره نظرات مختلفی دارند. به طور کلی وضو گرفتن با آبی که صرفا برای آشامیدن در نظر گرفته شده است و در آبسردکن ها قرار دارد به چند عامل بستگی دارد:

  • نیت صاحب آب: اگر صاحب آب آن را صرفا برای آشامیدن در نظر گرفته باشد و اجازه استفاده از آن برای وضو را نداده باشد وضو گرفتن با آن آب صحیح نیست.
  • وقف بودن آب: اگر آبی که در آبسردکن قرار دارد وقف باشد و وقف نامه آن اجازه وضو گرفتن را نداده باشد وضو گرفتن با آن جایز نمی باشد.
  • عادت و عرف: اگر در مکانی استفاده از آب سردکن برای وضو گرفتن عادت شده باشد و مردم به طور معمول از آن آب برای وضو استفاده کنند، در این صورت وضو گرفتن با آن آب اشکالی ندارد.

به طور کلی در مورد حکم وضو گرفتن با آبسردکن باید به این نکته توجه داشته باشید که آبی که صرفا برای آشامیدن در نظر گرفته شده است نباید برای غیر از آن استفاده شود. در واقع اگر آبی وقف باشد باید به نیت واقف عمل کرد و از آن آبی که برای آن وقف شده است استفاده کرد.

همچنین لازم به ذکر است که علما درباره حکم وضو گرفتن با آبسردکن فتواهای مختلفی داده اند. برخی از مراجع تقلید وضو گرفتن با آب سردکن را در صورتی که صاحب آب اجازه دهد یا آب وقف عام باشد جایز می دانند. اما برخی دیگر بر این باورند که بهتر است از آبی که مخصوص وضو گرفتن است استفاده شود.

حکم وضو گرفتن با آبسردکن در مسجد

حکم وضو گرفتن با آبسردکن در مسجد به چند عامل بستگی دارد. اگر آبی که در آبسردکن مسجد قرار دارد صرفا برای آشامیدن در نظر گرفته شده باشد و وقف خاصی برای آن ذکر نشده باشد به طور معمول وضو گرفتن با آن جایز نیست. اما اگر آبی که در آبسردکن مسجد قرار دارد وقف عام باشد (یعنی برای همه استفاده ها از جمله وضو) وضو گرفتن با آن اشکالی ندارد. همچنین اگر عرفا و عملا مردم از آبسردکن مسجد برای وضو استفاده کنند وضو گرفتن با آن جایز است. به طور کلی بهتر است برای اطمینان از صحت وضو از آبی که مشخصا برای وضو در نظر گرفته شده است استفاده شود. در صورت تردید بهتر است به مرجع تقلید خود مراجعه کنید.

برای وضو گرفتن چه جایگزینی برای آبسردکن وجود دارد؟

اگر آب آبسردکن فقط برای آشامیدن در نظر گرفته شده است شما نباید با آن آب وضو بگیرید. برای انجام این کار می توانید از شیر آب یا حوض استفاده کنید تا وضوی شما صحیح و نمازتان مورد قبول درگاه حق تعالی قرار گیرد.

آب آبسردکن چه آبی است؟

آب آبسردکن آبی است که از طریق فیلترهایی تصفیه شده است و برای آشامیدن آماده شده است. این آب ممکن است از منابع مختلفی مانند آب شهری، چاه یا آب معدنی تامین شود. آبسردکن ها با استفاده از فیلترهای مختلف، ناخالصی ها، مواد معدنی اضافی و گاهی اوقات حتی باکتری ها را از آب جدا می کنند تا آبی سالم و گوارا برای مصرف فراهم کنند.

آیا آب آبسردکن برای وضو پاک و تمیز است؟

آب آبسردکن به طور معمول آبی پاک و تمیز محسوب می شود و برای وضو گرفتن مناسب است. این آب از طریق فیلترهایی تصفیه می شود و برخی آلودگی ها از آن جدا شده و در نتیجه در صورت رضایت صاحب آبسردکن می توانید با خیالی راحت از آن برای وضو استفاده نمایید.

همچنین بخوانید: نکات مفید در سرویس آبسردکن

حکم وضو گرفتن با آب راکد چیست؟

حکم وضو گرفتن با آب راکد به مقدار آن بستگی دارد. در فقه اسلامی آب راکد به آبی گفته می شود که نه جاری است و نه از آسمان می بارد. اگر مقدار آب راکد به اندازه معینی برسد که به آن آب کر گفته شود وضو گرفتن با آن جایز است. اما اگر مقدار آب راکد کمتر از این حد باشد و به آن آب قلیل گفته شود وضو گرفتن با آن مکروه است. بنابراین حکم وضو گرفتن با آب راکد بسته به اینکه این آب کر باشد یا قلیل متفاوت خواهد بود. برای اطمینان بیشتر در مورد حکم وضو گرفتن با آب راکد در شرایط خاص بهتر است به مراجع تقلید خود مراجعه کنید.

با چه جور آبی میتوان وضو گرفت؟

حالا که با حکم وضو گرفتن با آبسردکن آشنا شدیم لازم است به این نکته نیز اشاره کنیم که به چه جور آبی می توان وضو گرفت. برای وضو گرفتن آب باید پاک و مطلق باشد. به عبارت ساده تر آبی که برای وضو استفاده می شود باید عاری از هرگونه نجاست و آلودگی باشد. آب باران، آب چاه، آب رودخانه و آب قناتی که از زمین می جوشد از جمله آب های پاکی هستند که برای وضو گرفتن مناسب می باشند. همچنین آبی که از آب شهری تامین می شود و به طور معمول برای آشامیدن استفاده می شود، نیز برای وضو گرفتن پاک و مطلق محسوب می شود.

وضو گرفتن با چه آبی کراهت دارد؟

وضو گرفتن با هر آبی که نجس یا مشکوک به نجاست باشد کراهت دارد. همچنین وضو گرفتن با آبی که رنگ یا بوی نامطبوعی داشته باشد یا با مواد خارجی مخلوط شده باشد نیز مکروه است. علاوه بر این وضو گرفتن با آب خیلی سرد یا خیلی گرم نیز مکروه شمرده می شود. به طور کلی بهتر است برای وضو گرفتن از آبی استفاده شود که پاک باشد. آبی که برای آشامیدن مناسب است برای وضو گرفتن نیز مناسب می باشد.

Rate this post

This Post Has 0 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top