خشکی هوا میتواند مشکلاتی مانند تنفس دشوار، سرفه، خشکی پوست و تحریک چشم را به همراه داشته باشد. دستگاه های بخور، با افزایش رطوبت هوا، به رفع این مشکلات کمک…
دستگاه های بخور برای افزایش رطوبت هوا خصوصا در فصول سرد سال در بسیاری از خانه ها مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال مانند هر وسیله دیگری این دستگاه ها نیز می توانند با مشکلاتی مواجه شوند. در این مقاله قصد داریم که رایج ترین مشکلات دستگاه بخور را با یکدیگر بررسی کنیم. با مطالعه این مقاله از مجموعه تعمیر بخور سرد در تهران خواهید آموخت که چگونه مشکلاتی مانند خارج نشدن بخار، تولید بوی بد، روشن نشدن دستگاه، صدای بلند و نشتی آب را در دستگاه بخور خود تشخیص داده و برطرف کنید.
مشکل خارج نشدن بخار از دستگاه بخور
یکی از رایج ترین مشکلات دستگاه بخور خارج نشدن بخار از آن است. این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. قبل از هر اقدامی ابتدا مطمئن شوید که دستگاه به برق متصل است و روشن است. همچنین مخزن آب را بررسی کنید و در صورت نیاز آن را پر کنید. اگر موارد فوق را بررسی کردید و همچنان مشکل پابرجاست به دنبال علل دیگر باشید. یکی از احتمالات مسدود شدن منافذ و لوله های خروج بخار به دلیل رسوب، جرم یا آلودگی است. برای رفع این مشکل باید دستگاه را به طور کامل تمیز و رسوب زدایی کنید.
مورد بعدی که باید بررسی کنید تنظیمات دستگاه است. برخی از دستگاه های بخور دارای تنظیمات مختلف برای میزان بخار خروجی هستند. در چنی شرایطی مطمئن شوید که تنظیمات دستگاه را به درستی انجام داده اید و میزان بخار را روی حد دلخواه خود تنظیم کرده اید. اگر با انجام تمام این اقدامات مشکل عدم خروج بخار از دستگاه بخور شما حل نشد، احتمال دارد که مشکل فنی در یکی از قطعات داخلی دستگاه وجود داشته باشد. در این صورت باید دستگاه را برای عیب یابی و تعمیر پیش یک تعمیرکار مجاز ببرید.
مشکل خارج شدن آب و بخار از زیر دستگاه بخور
خارج شدن آب و بخار از زیر دستگاه نیز از جمله رایج ترین مشکلات دستگاه بخور می باشد. در صورت بروز چنین مشکلی اولین قدم برای عیب یابی بررسی مخزن دستگاه بخور است. به دنبال ترک، شکستگی یا هرگونه آسیب دیگری در مخزن باشید که می تواند باعث نشت آب شود. اگر مخزن آسیب دیده باشد باید تعویض شود. در برخی موارد ممکن است مخزن به طور صحیح روی دستگاه نصب نشده باشد و به همین دلیل آب از آن نشت کند.
از سویی دیگر احتمال دارد که در اثر رسوب، جرم یا آلودگی، منافذ و سوراخ های زیر مخزن دستگاه بخور مسدود شده باشند. این انسداد می تواند مانع از تخلیه صحیح آب از مخزن و نشت آن به بیرون شود. همچنین در برخی از دستگاه های بخور، از واشر یا اورینگ برای آب بندی مخزن و جلوگیری از نشت آب استفاده می شود؛ اگر این واشر یا اورینگ فرسوده یا آسیب دیده باشد می تواند باعث نشت آب گردد.
مشکل صدای بلند از دستگاه بخور
دستگاه بخور نسبتا بی صداست اما گاهی بروز برخی مشکلات در این دستگاه باعث می شود که صدای بلندی از آن شنیده شود. برای مثال لرزش یکی از دلایل ایجاد این صداهای بلند است. لرزش و ارتعاش اجزای داخلی دستگاه مانند فن و صفحه اولتراسونیک می تواند صدای بلندی ایجاد کند. این لرزش ها اصولا به مرور زمان بدتر شده و نشان دهنده فرسودگی یا خرابی قطعات دستگاه باشند.
از سویی دیگر رسوب املاح معدنی در داخل مخزن، لوله ها و صفحه اولتراسونیک دستگاه می تواند باعث انسداد و اختلال در جریان بخار شود. این انسداد می تواند منجر به لرزش و ارتعاش بیشتر دستگاه و در نتیجه افزایش صدای آن شود. البته خوب است بدانید که برخی از دستگاه های بخور به خصوص مدل های ارزان قیمت از قطعات و مواد با کیفیت پایین تری ساخته شده اند که بیشتر در معرض لرزش و تولید صدا هستند.
مشکل روشن نشدن دستگاه بخور
ممکن است دستگاه بخور را به برق زده باشید اما متوجه شوید که این دستگاه روشن نمی شود و کار نمی کند. این ایراد را می توان رایج ترین مشکلات دستگاه بخور دانست که عوامل مختلفی می تواند باعث بروز آن شوند و از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم اتصال به برق: مطمئن شوید که دستگاه بخور به پریز برق متصل است و کلید برق آن روشن می باشد؛ همچنین سیم برق و پریز را از نظر آسیب دیدگی بررسی کنید.
- خرابی فیوز: این احتمال هم وجود دارد که فیوز مربوط به پریز برق دستگاه بخور سوخته باشد. جعبه فیوز را بررسی کنید و در صورت لزوم فیوز را تعویض کنید.
- مشکل در دکمه روشن/خاموش: احتمال دارد که دکمه روشن/خاموش دستگاه بخور خراب شده باشد.
- مشکل در سیم کشی داخلی: ممکن است در سیم کشی داخلی دستگاه بخور مشکلی وجود داشته باشد. در این صورت باید دستگاه را برای تعمیر به یک تکنسین مجاز ببرید.
- خرابی قطعات داخلی: در برخی موارد احتمال دارد که خرابی در یکی از قطعات داخلی دستگاه بخور مانند برد الکترونیکی یا موتور باعث روشن نشدن دستگاه شود. در این صورت باید دستگاه را برای تعمیر به یک تکنسین مجاز ببرید.
مشکل استشمام بوی بد از دستگاه بخور
خوب است بدانید که اگر آب برای مدت طولانی در مخزن دستگاه بخور راکد بماند می تواند فاسد شده و بوی بدی تولید کند. همچنین رسوب املاح معدنی در داخل مخزن، لوله ها و صفحه اولتراسونیک دستگاه می تواند باعث ایجاد بوی بد شود. رسوبات می توانند محل تجمع باکتری ها و قارچ ها باشند که در اثر رشد آنها بوی نامطبوع به وجود می آید. از سویی دیگر جرم و آلودگی روی سطوح داخلی دستگاه بخور مانند مخزن و صفحه اولتراسونیک نیز می تواند بوی بدی تولید کند.
عامل دیگر استشمام بوی بد از دستگاه بخور استفاده از اسانس های نامناسب است. اگر از اسانس های نامرغوب یا تاریخ گذشته در دستگاه بخور خود استفاده کنید بوی بدی ایجاد می شود. در برخی موارد نیز بوی بد دستگاه بخور ناشی از مشکلات فنی مانند خرابی المنت گرم کننده یا نشتی آب است.
برای رفع بوی بد دستگاه بخور بعد از هر بار استفاده از دستگاه بخور مخزن آن را با آب تمیز و صابون بشویید و به طور کامل خشک کنید. همچنین از آب تصفیه شده یا آب مقطر برای پر کردن مخزن دستگاه بخور خود استفاده کنید تا از رسوب املاح معدنی در آن جلوگیری نمایید.
This Post Has 0 Comments