اسپرسو نوشیدنی دنیای مدرن این روزهاست اما برای تهیه یک اسپرسوی ایده آل تنها قهوه باکیفیت کافی نیست. یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر کیفیت اسپرسو تمیز بودن دستگاه…
قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان به طعم تلخ و دلنشین و اثر انرژی زایی اش معروف است. اما قهوه فراتر از این موارد خواص و فواید قابل توجهی برای سلامتی دارد که شاید از آنها بی خبر باشید. در این مقاله از مجموعه نمایندگی تعمیر اسپرسوساز و قهوه ساز می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که فواید قهوه چیست؟ پس با ما همراه باشید.
رابطه قهوه و افزایش انرژی
قهوه به دلیل توانایی اش در افزایش سطح انرژی و هوشیاری شناخته شده. اما تاثیر قهوه بر بدن دقیقا چگونه است؟ کافئین با مسدود کردن گیرنده های آدنوزین در مغز سطح دوپامین را افزایش می دهد. دوپامین یک انتقال دهنده عصبی است که نقش مهمی در تنظیم خلق و خو، انگیزه و پاداش دارد؛ افزایش دوپامین می تواند منجر به احساس شادی، انرژی و تمرکز بیشتر شود.
از سویی دیگر کافئین باعث افزایش ترشح هورمون های اپی نفرین و نورآدرنالین (هورمون های استرس) از غدد فوق کلیوی می شود. این هورمون ها ضربان قلب، فشار خون و تنفس را افزایش می دهند و قند خون را آزاد می کنند که به نوبه خود می تواند منجر به افزایش انرژی و هوشیاری شود. خوب است بدانید که کافئین به سرعت از طریق روده جذب می شود و سطح آن در خون ۳۰ تا ۶۰ دقیقه پس از مصرف به اوج خود می رسد و اثرات تحریک کننده کافئین می تواند ۳ تا ۶ ساعت طول بکشد.
رابطه قهوه و افزایش تمرکز
در ادامه پاسخ به سوال فواید قهوه چیست؟ باید بگوییم که کافئین موجود در قهوه با مسدود کردن گیرنده های آدنوزین در مغز، باعث افزایش سطح دوپامین و نوراپی نفرین می شود. این انتقال دهنده های عصبی نقش مهمی در تنظیم خلق و خو، انگیزه، هوشیاری و تمرکز دارند.
مطالعات نشان داده اند که کافئین می تواند سرعت واکنش، دقت و حافظه کوتاه مدت را بهبود بخشد. از سویی دیگر کافئین قادر است با اثر بر مسیرهای عصبی مربوط به خستگی، احساس خستگی را کاهش دهد و به شما کمک کند تا به مدت طولانی تری تمرکز خود را حفظ کنید.
تاثیر قهوه بر پیشگیری از دیابت
شواهد علمی متعددی وجود دارد که نشان می دهد مصرف قهوه می تواند فواید قابل توجهی برای پیشگیری از دیابت نوع ۲ داشته باشد. هنوز مکانیسم دقیق اثر قهوه بر پیشگیری از دیابت به طور کامل شناخته نشده است. با این حال برخی از ترکیبات موجود در قهوه مانند کافئین، اسید کلروژنیک و اسید کافئیک نقش مهمی در این زمینه ایفا می کنند.
مطالعات مختلف نشان داده اند که افرادیکه به طور منظم قهوه می نوشند در مقایسه با افرادی که قهوه نمی نوشند ۲۵ تا ۳۰ درصد کمتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند. همچنین قهوه می تواند به بهبود حساسیت سلول های بدن به انسولین کمک کند که به نوبه خود منجر به تنظیم بهتر قند خون می شود. از دیگر مزایای قهوه در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش قند خون: برخی از ترکیبات موجود در قهوه مانند اسید کلروژنیک، می توانند به جذب قند خون در روده کمک کرده و سطح قند خون را بعد از غذا کاهش دهند.
- کاهش التهاب: التهاب مزمن یکی از عوامل خطر ابتلا به دیابت است. قهوه دارای خواص ضد التهابی است که می تواند به کاهش التهاب در بدن و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک کند.
نکته: به نظر می رسد که قهوه فیلتر شده بیشترین تاثیر را در پیشگیری از دیابت دارد. با این حال قهوه فوری و اسپرسو نیز می توانند مفید باشند.
تاثیر قهوه بر چربی سوزی و کاهش وزن
همانطور که پیشتر نیز گفتیم کافئین موجود در قهوه می تواند متابولیسم بدن را افزایش دهد و به این ترتیب کالری بیشتری سوزانده شود. مطالعات نشان داده اند که کافئین می تواند متابولیسم را تا ۵ تا ۱۰ درصد افزایش دهد. همچنین قهوه می تواند به آزادسازی اسیدهای چرب از بافت چربی به جریان خون کمک نماید.
برخی مطالعات نشان داده اند که قهوه می تواند به طور موقت اشتها را سرکوب کند و به این ترتیب به کاهش کالری دریافتی و لاغری کمک نماید. همچنین کافئین می تواند باعث ترشح هورمون هایی مانند لپتین شود که احساس سیری را در فرد افزایش می دهند. کافئین می تواند عملکرد ورزشی را به خصوص در تمرینات قدرتی و هوازی تا ۵ تا ۱۰ درصد افزایش دهد و خستگی را به تاخیر بیندازد و به شما کمک کند تا برای مدت طولانی تری تمرین کنید.
البته به نظر می رسد که قهوه سیاه و قهوه اسپرسو بیشترین تاثیر را در کاهش چربی بدن و لاغری دارند. همچنین مصرف قهوه قبل از غذا می تواند به کاهش اشتها و مصرف کمتر کالری کمک کند. مصرف قهوه قبل از تمرین نیز می تواند عملکرد ورزشی را بهبود بخشد.
تاثیر قهوه بر سلامت کبد
اگر برای شما این سوال ایجاد شده است که فواید قهوه چیست؟ لازم است به این نکته اشاره کنیم که چندین مطالعه نشان داده اند که افرادی که به طور منظم قهوه می نوشند در مقایسه با افرادی که قهوه نمی نوشند کمتر در معرض ابتلا به بیماری های کبدی مانند سیروز کبدی و سرطان کبد قرار دارند. خوب است بدانید که سیروز کبدی شایع ترین علت مرگ و میر مربوط به بیماری های کبدی است.
مطالعات نشان داده اند که مصرف قهوه می تواند خطر ابتلا به سیروز کبدی را تا ۶۶ درصد کاهش دهد. از سویی دیگر برخی مطالعات دیگر نشان داده اند که مصرف قهوه می تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را تا ۴۰ درصد کاهش دهد. به طور کلی قهوه می تواند به بهبود عملکرد کبد در افراد مبتلا به بیماری های کبدی مانند هپاتیت و کبد چرب کمک نماید.
با این حال لازم به ذکر است که هنوز مکانیسم دقیق اثر قهوه بر سلامت کبد به طور کامل شناخته نشده است. اما برخی از ترکیبات موجود در قهوه مانند کافئین، اسید کلروژنیک و آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در این زمینه ایفا می کنند.
حالا که فهمیدیم فواید قهوه چیست؟ باید به این نکته هم اشاره کنیم قهوه باید به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و سبک زندگی فعال استفاده شود چرا که مصرف بیش از حد قهوه می تواند عوارض جانبی منفی داشته باشد.
This Post Has 0 Comments