دستگاه های بخور سرد به عنوان یکی از تجهیزات پرکاربرد برای افزایش رطوبت هوا در فضاهای بسته به ویژه در فصل های سرد سال مورد استفاده قرار می گیرند. این…
این روزها استفاده از دستگاه بخور بسیار رایج شده است و در هر خانه و اداره ای شاهد یکی از این بخورها هستیم. اما یکی از نکاتی که در زمینه نگهداری از دستگاه بخور وجود دارد این است که باید آن را در بازه های زمانی مختلف تمیز کنید. تمیز کردن دستگاه بخور از اهمیت بسیاری برخوردار است و می تواند طول عمر دستگاه را تضمین کند. به همین دلیل در این مقاله از مجموعه تعمیر بخور سرد قصد داریم تا نحوه تمیز کردن دستگاه بخور را با یکدیگر بررسی نماییم.
اهمیت تمیز کردن دستگاه بخور
شاید با خودتان فکر کنید که تمیز کردن دستگاه بخور یک کار اختیاری است اما لازم است به اطلاع شما برسانیم که تمیز کردن این دستگاه یک کار مهم و اجباری است و شما باید در بازه های زمانی مختلف اقدام به تمیز کردن آن نمایید تا هم سلامت خود را تامین کنید و هم از عملکرد صحیح دستگاه مطمئن شوید. از جمله دلایل اهمیت انجام این کار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- جلوگیری از رشد باکتری و کپک: رطوبت و گرما محیطی ایده آل برای رشد باکتری، قارچ و کپک هستند. اگر دستگاه بخور به طور مرتب تمیز نشود، این میکروارگانیسم ها می توانند در داخل دستگاه تکثیر شده و به همراه بخار آب وارد هوا شوند. تنفس این آلاینده ها می تواند منجر به مشکلات تنفسی مانند آلرژی، آسم، عفونت ریه و حتی ذات الریه شود که به خصوص برای کودکان، سالمندان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف خطرناک است.
- کاهش علائم بیماری: هوای مرطوب می تواند به شل شدن مخاط و دفع راحت تر آن ها از بدن کمک کند و در نتیجه علائم سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش دهد. اما اگر دستگاه بخور تمیز نباشد به جای کمک به بهبودی می تواند علائم بیماری را تشدید کند.
- جلوگیری از گرفتگی منافذ: ذرات معدنی موجود در آب به مرور زمان می تواند در منافذ و مجاری دستگاه بخور رسوب کنند و باعث انسداد آن شوند. این موضوع نه تنها کارایی دستگاه را کاهش می دهد، بلکه می تواند منجر به سر و صدای بیشتر و مصرف انرژی بیشتر نیز شود.
- افزایش طول عمر دستگاه: تمیز کردن منظم دستگاه بخور از قطعات داخلی آن در برابر خوردگی و فرسایش محافظت می کند و به این ترتیب طول عمر دستگاه را افزایش می دهد.
- کاهش مصرف انرژی: دستگاه بخور رسوب زده و کثیف برای کار کردن به انرژی بیشتری نیاز دارد. تمیز کردن منظم دستگاه می تواند به کاهش مصرف انرژی و در نتیجه صرفه جویی در هزینه های برق کمک کند.
- کاهش هزینه تعمیرات: عدم توجه به نظافت دستگاه بخور می تواند باعث خرابی و نیاز به تعمیر آن شود. تمیز کردن منظم می تواند از بروز این مشکلات جلوگیری کند و در هزینه های تعمیرات صرفه جویی شود.
- جلوگیری از ایجاد لکه و رسوب: اگر دستگاه بخور به طور مرتب تمیز نشود لکه و رسوبات سفید رنگی در داخل و خارج آن ایجاد می شوند که نه تنها ظاهر دستگاه را زشت می کنند بلکه می توانند بوی نامطبوعی نیز ایجاد کنند.
نحوه تمیز کردن دستگاه بخور چگونه است؟
قبل از شروع هر گونه تمیزکاری همیشه دستگاه بخور را از برق جدا کنید. این کار برای ایمنی شما ضروری می باشد و از آسیب دیدن دستگاه جلوگیری می کند.
تمام آب باقی مانده در مخزن آب را خالی کنید. برای جلوگیری از ریختن آب مخزن را به سینک ظرفشویی یا یک ظرف بزرگ ببرید.
با استفاده از آب گرم و شوینده ملایم مخزن آب را به طور کامل بشویید. از مواد شوینده قوی یا سفید کننده استفاده نکنید، چون به دستگاه آسیب وارد می کنند. برای تمیز کردن بهتر می توانید از یک برس یا اسفنج نرم استفاده کنید.
اگر از آب سخت برای دستگاه بخور خود استفاده می کنید نیاز است که دستگاه خود را در بازه های زمانی مختلف رسوب زدایی کنید تا مشکلی در عملکرد آن ایجاد نشود. برای رسوب زدایی از یک محلول رسوب زدا مخصوص دستگاه های بخور استفاده کنید.
با استفاده از یک پارچه نرم و مرطوب قسمت های داخلی دستگاه مانند محفظه بخار، دریچه های هوا و سنسور را تمیز کنید. برای دسترسی به برخی از قسمت های داخلی نیاز به استفاده از یک مسواک یا سوزن یا خلال دندان می باشد.
دستگاه های بخور دارای انواع مختلفی از فیلترها مانند فیلترهای اسفنجی، فیلترهای کاغذی و فیلترهای ضد باکتری هستند. نوع فیلتر دستگاه خود را بررسی کنید و آن ها را به خوبی تمیز نمایید.
تمام قسمت های دستگاه را با یک پارچه تمیز و خشک کاملا خشک کنید. انجام این کار برای جلوگیری از ایجاد کپک در قسمت های مختلف دستگاه بخور ضروری است.
پس از اینکه تمام قسمت ها کاملا خشک شدند دستگاه بخور را دوباره مونتاژ کنید و در نهایت دستگاه بخور را در مکانی دور از گرد و غبار، رطوبت و نور مستقیم خورشید قرار دهید.
نکات مهم نگهداری از دستگاه بخور سرد و گرم
حالا که با نحوه تمیز کردن دستگاه بخور آشنا شدیم لازم است که یک سری نکات در مورد نگهداری از دستگاه بخور سرد و گرم را هم بیان کنیم. این نکات شامل موارد زیر است:
- استفاده از آب تصفیه شده یا مقطر به جلوگیری از رسوب گذاری در داخل دستگاه کمک می کند.
- دستگاه های بخور گرم به دلیل گرم کردن آب بیشتر در معرض رسوب گذاری هستند. بنابراین باید به طور مرتب رسوب زدایی شوند. برای رسوب زدایی از محلول رسوب زدا مخصوص دستگاه های بخور استفاده کنید.
- گرم شدن بیش از حد دستگاه می تواند به آن آسیب برساند. بنابراین از روشن گذاشتن دستگاه بخور برای مدت طولانی بدون نظارت خودداری کنید.
- از اضافه کردن اسانس، نمک یا سایر مواد افزودنی به آب دستگاه بخور خودداری کنید. این مواد می توانند به دستگاه آسیب برسانند و رشد باکتری ها را افزایش دهند.
- دستگاه بخور را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید چرا که این دستگاه می تواند برای کودکان و حیوانات خانگی خطرناک باشد.
- دستگاه بخور را زمانی که از آن استفاده نمی کنید، خاموش کنید و از برق جدا کنید؛ انجام این کار به صرفه جویی در انرژی و افزایش طول عمر دستگاه کمک می کند.
This Post Has 0 Comments